Geen producten (0)

 

Over ons

Missie en Visie

Historie

ANBI

 

 

Missie en Visie

 

Wat is de Wereldwinkel?

Een winkel waar ruim dertig gedreven en maatschappelijk betrokken vrijwilligers de klant centraal stellen. Bovendien bieden zij door presentatie, uitstraling en service een bijzondere beleving. We onderscheiden ons van andere winkels door de boodschap die we meegeven met onze producten: zij zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Nog een paar van onze kernwaarden zijn: fair trade, duurzaam, gerecycled, biologisch en CO2 neutraal.

Waar staan we voor?

Wereldwinkel Gouda is actief lid van de branche organisatie Wereldwinkels.NU en onderschrijft daarmee haar missie om rechtvaardige wereldhandel te bevorderen. Hiermee draagt zij bij aan betere leefomstandigheden voor kleine producenten en hun families in ontwikkelingslanden.

Wat willen we?

We willen laten zien dat eerlijke handel ertoe doet en dat ook de Goudse consument daar een concrete bijdrage aan kan leveren. Onze ambitie is dè FAIRTRADE cadeauwinkel van Gouda te zijn en een duurzame relatie met onze klanten op te bouwen.

Wat doen we?

Als ‘gewone’ ondernemer verkopen we originele cadeaus en (h)eerlijke producten met een focus op omzetgroei en marketing, in het belang van de producenten. We werken aan verdere professionalisering van onze eigen organisatie en investeren in onze medewerkers om kennis en inzicht te vergroten over oorsprong, ontwikkeling en belang van Fairtrade.

Onze lokale rol

In Gouda zijn we actief binnen de Fairtrade Gemeente. We nemen deel aan de brede maatschappelijke beweging pro Fairtrade, en we werken samen met verschillende organisaties en instanties die op het vlak van Fairtrade actief zijn. Op die manier werken we aan draagvlakvergroting bij de Goudse inwoners, de Goudse politiek, het bedrijfsleven en andere instellingen. De Lange Groenendaal, waar onze winkel zich bevindt, is in het voorjaar van 2019 uitgeroepen tot eerste Fairtrade Straat van Nederland. 12 winkeliers in deze straat hebben intussen de beroemde sticker op hun raam.

Kijk ook eens op www.fairtradegemeentegouda.nl voor meer informatie over onze Fairtrade Gemeente.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.